Plesni klub Korak po korak u osnovnim školama na podrucju gradova Splita, Omiša, Sinja, Solina, Trogira, Trilja i Šibenika djeluje kao vanjsku suradnik vec šesnaest godina. Pocetkom školske godine vršimo upis djece u njihovim školama te ih obucavamo u savladavanju plesnih koraka u standardnim, latino-americkim i modarnim (break dance i hip-hop) plesovima.

Najnadareniji ucenici steceno znanje prezentiraju na raznim gradskim i školskim priredbama. Krajem školske godine organiziramo veliku reviju plesa humanitarnog karaktera na kojoj u prigodnim kostimiranim koreografijama nastupaju plesaci iz svih gradova u kojima djeluje klub.

Reviju nam kao gosti uvelicavaju poznati pjevaci, klape i estradne zvijezde. Posljednju reviju plesa organizirali smo za Udrugu Andjeli - udrugu djece s posebnim potrebama pod nazivom "Djeca djeci" za kupnju dva vest pulsna generatora koja njihovim šticenicima s respiratornim poteškocama omogucava lakše disanje. Svojim zalaganjem zajedno s udrugom Andjeli u tome smo i uspjeli!!

Slike i videa s revije plesa pogledajte u galeriji slika i videa.

Voditelji plesne škole za djecu:

- plesni koreograf Snježana Petric i Robert Behara - Robi
- ucitelji plesa Karmela Vukušic, Srdjan Cvrlje - Braco, Nela Behara

 

Ulicni i pop plesovi: disco ples, disco freestyle, techno, street dance show, hip-hop, electric boogie, break dance

Hip-hop ukljucuje razlicite nove stilove plesa, posebno hype, new jack swing, jamming kao i kreativne elemente poput zastajanja, šala, brzih pokreta i sl. Hip hop se vecinom pleše na osam taktova sa tipicnim odskokom ili skakajucim efektom. Vrlo je važno prezentirati sklad ideje, muzike, plesa i kostima, što treba naglasiti specijalni hip hop karakter.

Hip-hop dance prati urbanu kulturu mladih. Kombiniran je od razlicitih street dance stilova i cini dinamican, energican ples koji razvija vrlo dobru koordinaciju i ritmicnost. Hip – hop dance se cesto može vidjeti u današnjim video spotovima i jedan je od cetiri elementa hip – hop kulture. Ostali su crtanje grafita, DJing i MJing.


Hip hop je kultura suvremenog doba. Razvila se u Americi medju Afroamerikancima, Jamajkancima i Portorikancima u New Yorku, tocnije u Bronxu, oko 1970.

Breakdance, takodjer poznat i kao breaking, b-girling ili b-boyin je ulicni plesni stil koji se razvio kao dio hip-hop pokreta koji je osmišljen u južnom Bronxu (South Bronx) u New York-u.

Pocetkom 90' godina hip-hop doseže popularnost rocka i sve do 2002. godine ju premašuje. Pojedini elementi breakinga koji su poznati b-boysima, ali ne i nama "obicnim smrtnicima" su akrobatski pokreti od kojih nitko ne ostane ravnodušan...


OSNOVNA TERMINOLOGIJA:

Toprock - sve vrste pokreta iz stojeceg položaja

Uprock - vrsta toprocka u kojoj se nalaze okretaji, vrcenja i kreativni pokreti

Downrock - ukljucuje footwork koji se razlikuje od osobe do osobe po njegovoj izvedbi, brzini i kontroli nogu

Freezing - (zamrzavanje) kada se ostane u nekoj pozi

Suicides- samouništavajuci pokreti koji cine da se breaker spusti sigurno (uglavnom) na zemlju, u naizgled bolnim i opasnim pozama

Disco dance

ulicni ples bržeg ritma, uglavnom uz house glazbu.
Karakteriziraju ga skokovi, zamasi, okreti, piruete, klizanja i ispucavanja.